Destacats

Vols acollir l'exposició Rehabilitem de la DIBA al teu municipi? Pots fer la sol·licitud pel nostre web. T'ho expliquem

L'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona va engegar l'any passat l'exposició Rehabilitem amb l'objectiu de fomentar entre la ciutadania la cultura de la rehabilitació d'edificis i habitatges.

Es tracta d'una exposició formada per dos panells de caràcter interactiu i sensorial que expliquen, de forma didàctica, per què rehabilitar, com s'ha de fer o quins ajuts existeixen.

El nostre visor d'habitatge Indi_Mhab actualitza la base de dades dels indicadors i incorpora noves funcionalitats

Us informem que hem actualitzat el nostre visor de dades d'habitatge Indi_Mhab (Indicadors Municipals d'Habitatge de la demarcació de Barcelona). Aquesta eina ofereix informació estadística en matèria d'habitatge dels 311 municipis de la demarcació de Barcelona. Les modificacions que incorpora l'actualització que us presentem inclouen:

La incorporació de les dades del Cens de Població de 2022 i del Cens d'Habitatges de 2021 de l'INE.

També s'ha revisat i millorat alguns dels principals indicadors relacionats amb l'esforç d'accés a l'habitatge, els habitatges buits o els habitatges d'ús turístic.

Ja teniu disponible la nostra darrera publicació: "La promoció d'habitatge assequible amb sistemes industrialitzats: oportunitat i repte per al món local"

L'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana de la Diputació de Barcelona ha presentat aquest dimarts, 9 de juliol, el llibre "La promoció d’habitatge assequible amb sistemes industrialitzats: oportunitat i repte per al món local", una publicació que mostra el potencial que té aquest sistema d’edificació −que utilitza processos industrials per fabricar parts completes o grans components d'edificis en una fàbrica o taller per després acoblar-les a l'obra− per oferir habitatges més accessibles, assequibles i sostenibles.

El llibre que us presentem s'estructura en tres parts. El primer bloc, "Una nova manera de construir per a un món canviant", ofereix una anàlisi detallada dels avantatges de la construcció industrialitzada respecte a la convencional. Aquesta part destaca com la construcció industrialitzada pot assegurar processos d'obra més curts, augmentar la qualitat constructiva, reduir els impactes ambientals i oferir alternatives econòmiques des de la perspectiva del cicle de vida. També aborda els reptes per consolidar l'edificació industrialitzada com a forma de provisió d'habitatge per part de les administracions locals.

dimarts
09
18:30h
Juliol 2024

L'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana de la Diputació de Barcelona us convida a la presentació de la publicació "La promoció d'habitatge assequible amb sistemes industrialitzats: oportunitat i repte per al món local"

Data:          9 de juliol de 2024

Horari:        a partir de les 18.30 hores

Modalitat:   Presencial i on line

Lloc:           Barcelona - Edifici Can Serra de la Diputació de Barcelona (Vestíbul). Rambla de Catalunya, 126. 08008 - Barcelona

     

S'inicia el termini per sol·licitar un nou recurs de suport econòmic que oferim des de l'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana de la Diba: Disseny d'accions innovadores en regeneració urbana

La Diputació de Barcelona destina 1,5 milions d'euros a finançar projectes innovadors en regeneració urbana.

L'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana posa a disposició dels ens locals un nou recurs econòmic per promoure el desenvolupament d'instruments innovadors per a la transformació de pobles i ciutats en clau sostenible, en règim d'adjudicació directa amb concurrència.

divendres
14
10:30h
Juny 2024

Nova edició del Cicle de visites "Les polítiques d'habitatge dels municipis petits". Reagendem pel 14 de juny la visita d'estudi: "El cas de Centelles: planificació, rehabilitació i augment del parc d'habitatge assequible"

Data:                  14 de juny de 2024

Horari:                a partir de les 10.15

Lloc de trobada: Centelles - Ajuntament de Centelles (Carrer Nou, 15-17. 08540 - Centelles)

1

Encara resta obert el termini de presentació de sol·licituds a la convocatòria 2024 del nostre recurs de suport econòmic per a l'adquisició d'habitatges per part d'ens locals

Us recordem que, fins el 31 d'octubre de 2024 o fins a esgotar el crèdit disponible, les entitats locals de la demarcació de Barcelona podeu optar a presentar la vostra sol·licitud en la convocatòria 2024 del recurs econòmic per a l'adquisició d'habitatges, recurs que promovem des de l'Oficina d'Habitatge en el marc del Catàleg de Serveis 2024 de la Diputació de Barcelona.

     

divendres
22
10:30h
Març 2024

AJORNADA_Visita: El cas de Centelles: planificació, rehabilitació i augment del parc d'habitatge assequible. Cicle de visites: Les polítiques d'habitatge dels municipis petits

Data:                   22 de març de 2024

Horari:                a partir de les 10.15 hores

Lloc de trobada: Centelles - Ajuntament de Centelles (Carrer Nou, 15-17. 08540 - Centelles)

1

Obert el termini de presentació de sol·licituds dels recursos oferts als ens locals inclosos al Catàleg de Serveis 2024 de la Diputació de Barcelona. L'Oficina d'Habitatge ofereix 10 recursos, per a 5 dels quals el termini finalitza el 8 de febrer de 2024

     

El Ple de la Diputació de Barcelona del 21 de desembre de 2023 ha aprovat el nou Pla Xarxa de Governs Locals 2024-2027. Per a la convocatòria 2024 del Catàleg de Serveis s'inclouen 374 recursos a disposició de les entitats locals de la demarcació de Barcelona. La dotació pressupostària inicial és de 168,5M€.

El dia 28 de desembre de 2023 s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds de tots aquests recursos. A través del cercador de recursos podeu consultar tota l'oferta i fer cerques de les diferents línies d'assistència per matèria, tipologia de recurs (econòmic, tècnic o material), unitat promotora de cada recurs, etc. Cal recordar que per al primer període de sol·licituds, en el cas dels ajuts econòmics i de suport tècnic en règim de concurrència competitiva, el termini de sol·licitud finalitza el dia 8 de febrer de 2024.

La nostra Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA) posa a l'abast dels ens locals un total de 28 recursos de suport tècnic i econòmic, que també trobareu enllaçats des del nostre web.