Destacats

Ja teniu disponible la nostra darrera publicació: "La promoció d'habitatge assequible amb sistemes industrialitzats: oportunitat i repte per al món local"

L'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana de la Diputació de Barcelona ha presentat aquest dimarts, 9 de juliol, el llibre "La promoció d’habitatge assequible amb sistemes industrialitzats: oportunitat i repte per al món local", una publicació que mostra el potencial que té aquest sistema d’edificació −que utilitza processos industrials per fabricar parts completes o grans components d'edificis en una fàbrica o taller per després acoblar-les a l'obra− per oferir habitatges més accessibles, assequibles i sostenibles.

El llibre que us presentem s'estructura en tres parts. El primer bloc, "Una nova manera de construir per a un món canviant", ofereix una anàlisi detallada dels avantatges de la construcció industrialitzada respecte a la convencional. Aquesta part destaca com la construcció industrialitzada pot assegurar processos d'obra més curts, augmentar la qualitat constructiva, reduir els impactes ambientals i oferir alternatives econòmiques des de la perspectiva del cicle de vida. També aborda els reptes per consolidar l'edificació industrialitzada com a forma de provisió d'habitatge per part de les administracions locals.

dimarts
09
18:30h
Juliol 2024

L'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana de la Diputació de Barcelona us convida a la presentació de la publicació "La promoció d'habitatge assequible amb sistemes industrialitzats: oportunitat i repte per al món local"

Data:          9 de juliol de 2024

Horari:        a partir de les 18.30 hores

Modalitat:   Presencial i on line

Lloc:           Barcelona - Edifici Can Serra de la Diputació de Barcelona (Vestíbul). Rambla de Catalunya, 126. 08008 - Barcelona

     

Nova publicació de la Diputació de Barcelona: "Vivienda y salud. Características y condiciones de la vivienda", en el marc del projecte Entorn Urbà i Salut

Compartim amb tots vosaltres aquesta publicació que acabem d'editar conjuntament entre l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social i l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, i que s'emmarca en el projecte "Entorn Urbà i Salut" que fem en col·laboració amb l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

La publicació que ara us presentem amb el títol "Vivienda y salud. Características y condiciones de la vivienda" constitueix una síntesi de tota l'evidència científica que demostra la interrelació entre deficiències en les condicions d'habitabilitat d'un habitatge i l'estat de salut de les persones que hi resideixen. 

Aquesta publicació s'adreça al personal tècnic que presta els serveis d'habitatge als ens locals i que tingui intenció d'incorporar els criteris de salut en els projectes de promoció d'obra nova o de millora del parc residencial existent al municipi.

Vius a Barcelona? Vols col·laborar en el projecte Habitas aportant dades de la qualitat de l'aire interior i de la ventilació del teu habitatge?

L'entitat ISGlobal està liderant el projecte multidisciplinar "Entorn urbà i salut" en el que hi participen l'Ajuntament de Barcelona i altres entitats. La Diputació de Barcelona també hi és present amb la participació de diferents àrees organitzatives, entre elles, la nostra Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA). El projecte té per objecte proposar millores que contribueixin a crear entorns urbans més saludables, sostenibles i cohesionats.

En el marc d'aquest programa, ISGlobal va convocar uns premis a la recerca en aquests camps que van ser lliurats el passat mes de març. Un dels projectes que va resultar guardonat va ser "Habitatge i Salut o Habitas" obra de la investigadora Carlota Sáenz de Tejada, el projecte pretén demostrar amb evidències empíriques la interrelació entre les deficiències en les condicions d'habitabilitat d'un habitatge i l'estat de salut de les persones que hi resideixen. Aspecte aquest de gran importància en el context actual per la desigual incidència de la pandèmia de la COVID-19 i el fet de residir en un habitatge adequat o no. Més informació del projecte Habitas al següent enllaç.

1
divendres
27
10:15h
Març 2020

AJORNADA_Visita 01/2020: "El cas de Taradell i la Mancomunitat La Plana" dins del Cicle de visites: Les polítiques d'habitatge dels petits municipis

Data:                    27 de març de 2020

Horari:                 a partir de les 10.15 hores

Lloc de trobada:  Taradell - Ajuntament de Taradell (Carrer de la Vila, 45. 08552 - Taradell)

1
dimecres
02
09:00h
Novembre 2016

CURS DE REHABILITACIÓ, MANTENIMENT I HABITATGE

El curs pretén fer una visió general sobre el mètode general de diagnosi, dirigit als electes i tècnics locals implicats en els processos de rehabilitació, que els ajudi i faciliti la planificació i gestió de les intervencions de rehabilitació de l’arquitectura en el seu context territorial (rural o urbà) proporcionant una sèrie d’eines i recomanacions, per l’anàlisi, avaluació i execució d’aquests tipus d’operacions.

1