Destacats

S'inicia el termini per sol·licitar un nou recurs de suport econòmic que oferim des de l'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana de la Diba: Disseny d'accions innovadores en regeneració urbana

La Diputació de Barcelona destina 1,5 milions d'euros a finançar projectes innovadors en regeneració urbana.

L'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana posa a disposició dels ens locals un nou recurs econòmic per promoure el desenvolupament d'instruments innovadors per a la transformació de pobles i ciutats en clau sostenible, en règim d'adjudicació directa amb concurrència.

Ja teniu disponible la versió actualitzada de la nostra guia "Patrimoni Públic de Sòl i Habitatge: Inventari i gestió"

La Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona es plau en presentar-vos la versió actualitzada de la nostra guia "Patrimoni Públic de Sòl i Habitatge: Inventari i gestió".

El Patrimoni Públic de Sòl i Habitatge (PPSH) és un instrument jurídic creat per la legislació urbanística i definit com el conjunt separat de béns patrimonials dels que és titular una Administració Pública la destinació dels quals queda reservada a complir determinades finalitats d'interès social, principalment la construcció d'habitatges amb protecció pública. La seva regulació jurídica principal està continguda al Decret Legislatiu 1/2010, de 3 d'agost, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Urbanisme (TRLUC).

dimecres
04
09:00h
mai 2016

L'habitatge en entorns urbans... Camí de la Banlieue? - Anàlisi de les polítiques de sòl i habitatge en temps incerts

Presentació

Les dinàmiques del mercat privat de l'habitatge configuren i transformen tant l'entorn urbà com la composició social de les ciutats i pobles. Entre d'altres, el mercat de l'habitatge té un impacte sobre processos de transformació de sòl, de mobilitat de residencial, de substitució de població en barris (gentrificació, segregació, etc.),  de renovació d'edificis, de cohesió social, o de reducció/increment de desigualtats.

En molts països del nostre entorn, la necessitat de "governar" aquests impactes forma part del nucli de les polítiques urbanes i en particular de les polítiques d'habitatge, juntament amb la preocupació per l'accés o la pèrdua de l'habitatge.

La jornada prestarà especial atenció als reptes que fenòmens com l'aparició de grans tenedors d'habitatge, l'habitatge vacant, les restriccions de finançament, la concentració de pobresa urbana, la degradació del parc, la manca de capacitat per promoure actuacions de rehabilitació, l¡ocupació irregular d’immobles,  el barraquisme,  els altres usos de l'habitatge (habitatges turístics, etc.),  l'estigmatització de determinades zones de les ciutats, les qüestions de seguretat, l'actuació de grup que controlen l'accés a habitatges, etc. generen sobre les administracions locals i sobre les polítiques locals d’habitatge en la contribució d’assolir ciutats més integrades i més integradores.

La jornada l'organitzen l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i l'Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge, amb la col·laboració de l'Àrea de Cooperació Local de la Diputació de Girona i l'Associació de Promotors públics de Catalunya.

Programa