TEMES

Arriba el 1er Congrés Català de Repoblament els dies 30 i 31 de març a Lleida. El programa definitiu del Congrés ja està disponible al seu lloc web. Les polítiques d'habitatge en els petits municipis rurals seran un dels àmbits que s'abordaran

La Diputació de Lleida ha impulsat la celebració del 1er Congrés Català de Repoblament que tindrà lloc al Palau de Congressos-La Llotja de Lleida els dies 30 i 31 de març. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Universitat de Lleida, l'Associació Catalana de Municipis, les altres diputacions catalanes, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l'Estat.

El Congrés s'adreça a càrrecs electes, alcaldesses i alcaldes, equips municipals, personal tècnic que hi estigui treballant, i també a docents, investigadors i estudiants interessats en la temàtica.

El Congrés Català de Repoblament vol esdevenir un pol d'atracció d'idees i aportar models d'èxit ja implementats a altres territoris per tal de combatre el despoblament de les àrees rurals, atreure població a aquestes zones i frenar-ne la pèrdua poblacional garantint l'equilibri territorial. A llarg d'aquests dos dies tindran lloc diferents ponències i taules rodones estructurades en tres àmbits estratègics de polítiques públiques sobre els que intervenir per a atreure i fixar població a les àrees rurals:

Rehabilita 2022, la cita que promou la cultura de la rehabilitació

Rehabilita 2022 és una iniciativa que té per objectiu promoure la cultura de la rehabilitació edificatoria i la millora de l'entorn urbà tot intentant aprofitar el màxim possible les oportunitats que ofereixen actualment els ajuts públics provinents dels fons europeus Next Generation EU. Rehabilita 2022 està liderat pel Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i compta amb un Comitè Estratègic en el qual hi participa la Diputació de Barcelona entre altres agents públics i privats del sector. 

Aquesta cita va engegar el passat dia 3 de novembre amb una sessió inaugural que va donar el tret de sortida a tot un seguit d'activitats i jornades adreçades a la ciutadania, a professionals i agents del sector i a les diferents administracions.

Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2021

Al llarg d'aquesta setmana, entre el 25 i el 29 d'octubre de 2021, se celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2021. Amb aquest motiu, diferents entitats públiques catalanes han organitzat una campanya de difusió i sensibilització ciutadana amb diferents recursos virtuals que pretenen conscienciar a la ciutadania que, amb petits gestos que podem fer cadascú de nosaltres, podem contribuir a la transició energètica cap a energies renovables i sostenibles.

Les entitats implicades en l'organització d'aquest esdeveniment a Catalunya són l'Institut Català d'Energia (ICAEN), les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i el Centre d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA). 

S'estrena el programa on line de televisió "Missió rehabilita"

Compartim amb tots vosaltres que, en el marc de la Setmana de la Rehabilitació o REhabilita 2021, que ha començat avui i s'allargarà fins el divendres 1 d'octubre, s'ha estrenat aquesta tarda per YouTube el programa on line de televisió "Missió rehabilita". El programa es conduït per la periodista Cristina Puig i amb intervencions, entre d'altres, de periodistes com la Lídia Heredia, el Tian Riba o en Francesc Mauri, a més de representants de les diferents Administracions Públiques i personalitats de diferents àmbits. 

Podeu visualitzar el vídeo d'aquest programa des del següent enllaç:

https://rehabilita.cat/?page_id=4099

Tot el que vulguis saber sobre rehabilitació edificatòria ho trobaràs a REhabilita 2021

REhabilita és la Setmana de la Rehabilitació que aquest any tindrà lloc entre els dies 27 de setembre i l'1 d'octubre. Aquesta és una iniciativa promoguda pel Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB), que compta amb el suport de diferents Administracions Públiques, d'entre elles la Diputació de Barcelona, altres col·legis professionals, cambres de comerç, promotors i partners privats.

La Diputació de Barcelona i sis municipis barcelonins signen amb el MITMA un protocol de col·laboració per l'impuls dels Plans d'Acció Local de l'Agenda Urbana

La nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), Raquel Sánchez, va signar ahir, 19 de juliol, convenis de col·laboració per a l'elaboració de Plans d'Acció Local de l'Agenda Urbana Espanyola amb la Diputació de Barcelona i amb els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Terrassa, Granollers i Sant Feliu de Llobregat.

Vius a Barcelona? Vols col·laborar en el projecte Habitas aportant dades de la qualitat de l'aire interior i de la ventilació del teu habitatge?

L'entitat ISGlobal està liderant el projecte multidisciplinar "Entorn urbà i salut" en el que hi participen l'Ajuntament de Barcelona i altres entitats. La Diputació de Barcelona també hi és present amb la participació de diferents àrees organitzatives, entre elles, la nostra Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA). El projecte té per objecte proposar millores que contribueixin a crear entorns urbans més saludables, sostenibles i cohesionats.

En el marc d'aquest programa, ISGlobal va convocar uns premis a la recerca en aquests camps que van ser lliurats el passat mes de març. Un dels projectes que va resultar guardonat va ser "Habitatge i Salut o Habitas" obra de la investigadora Carlota Sáenz de Tejada, el projecte pretén demostrar amb evidències empíriques la interrelació entre les deficiències en les condicions d'habitabilitat d'un habitatge i l'estat de salut de les persones que hi resideixen. Aspecte aquest de gran importància en el context actual per la desigual incidència de la pandèmia de la COVID-19 i el fet de residir en un habitatge adequat o no. Més informació del projecte Habitas al següent enllaç.

1

La Diputació de Barcelona assumirà el 25% del deute energètic de famílies en situació de pobresa energètica de 275 municipis de la demarcació

Aquest dilluns 29 de març de 2021, la Generalitat de Catalunya, les administracions locals i la Diputació de Barcelona han signat amb Endesa un acord per condonar una part del deute energètic de les famiílies en situació de vulnerabilitat i liquidar l'altra part d'aquest deute, acord al que també s'han adherit i compromès les altres diputacions catalanes i les entitats municipalistes.