Visita: "El cas de Sora: rehabilitació del patrimoni municipal i transformació en allotjaments dotacionals". Cicle de visites: Les polítiques d'habitatge dels municipis petits

Públic al qual s'adreça: 
L'activitat s'adreça principalment a càrrecs electes i personal tècnic de municipis petits i consells comarcals, així com a professionals interessats en conèixer experiències innovadores en matèria d'habitatge
divendres
02
10:15h
Desembre 2022

Data:                   2 de desembre de 2022

Horari:                a partir de les 10.15 hores

Lloc de trobada: Sora - Ajuntament de Sora (Carrer Major, s/n. 08588 - Sora)

Presentació

En el marc del "Cicle de visites: Les polítiques d’habitatge dels municipis petits", l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona ha programat pel dia 2 de desembre la visita al municipi osonenc de Sora que ens permetrà conèixer sobre el terreny les actuacions promogudes per l'Ajuntament de rehabilitació i condicionament d'un equipament municipal en desús, l'edifici de l'antiga seu de l'ajuntament, i el seu canvi d'ús per habitatges dotacionals destinats a donar un allotjament temporal al col·lectiu de joves.

Aquestes Visites tenen com a objectiu donar a conèixer i posar en valor les polítiques públiques locals d'habitatge endegades a municipis de menys de 10.000 habitants de la demarcació de Barcelona que tinguin un enfocament innovador, ja sigui en la recerca de fórmules alternatives d'accés a l'habitatge que facilitin atreure població al municipi o frenar-ne la pèrdua, ja sigui en la recerca de sistemes de construcció sostenibles.

El municipi de Sora, ubicat a la comarca d'Osona, té una població de poc més de 200 habitants i una estructura sociodemogràfica força envellida. Els joves en edat d'emancipació, degut a l'escassa oferta residencial existent al municipi, acaben marxant. Però l'administració local compta amb un patrimoni públic amb equipaments en desús que es poden mobilitzar. De la mà dels responsables polítics i tècnics municipals coneixerem:

  • L'estratègia i actuacions d'optimització i rehabilitació del parc públic d'habitatges.
  • La necessitat d'adaptació del planejament urbanístic a les característiques i necessitats d'habitatge dels municipis petits.

Inscripcions

La inscripció és gratuïta. 

Aforament màxim de 25 persones.

La formalització de la inscripció s'ha de fer complimentant i enviant el següent formulari. El termini d'inscripció finalitza el dia 1 de desembre.

Organitza

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats

C. Urgell 187 2a planta

Recinte Escola Industrial

08036 Barcelona

Tel. 934.022.890

www.diba.cat

gs.hua@diba.cat