Estrenem el portal web "Rehabilitem" per a oferir informació sobre rehabilitació a la ciutadania

L'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona acaba d'estrenar un nou portal web anomenat "Rehabilitem" per tal de sensibilitzar sobre la importància de la rehabilitació i donar a conèixer els seus beneficis a la ciutadania. Aquest portal conté recursos especialment adreçats a la ciutadania.

A la web s'hi respon a preguntes com "Què és la rehabilitació", "Per què rehabilitar?", o "Qui em pot ajudar?" que volen difondre els avantatges de la rehabilitació i facilitar la informació a totes les persones que hi estiguin interessades.

A través d'aquestes preguntes, i utilitzant un llenguatge entenedor i sense tecnicismes, el web mostra els beneficis que la rehabilitació pot oferir als particulars, com l'increment del confort, uns habitatges més saludables, la millora de l'eficiència energètica o la revaloració d'habitatges i edificis. El web també explica els beneficis col·lectius de la rehabilitació, des de la reducció d'emissions, a la dinamització econòmica del sector de la construcció, passant per la regeneració urbana i la millora del parc edificatori.

El portal, que ja es pot consultar a l'enllaç www.diba.cat/rehabilitem, també dona a conèixer els instruments i els agents que participen en el procés de rehabilitació, amb diferents enllaços a altres fonts d'informació sobre la matèria, i durant els propers dies anirà incorporant nous continguts per promoure la rehabilitació dels edificis d'habitatges i fer-los més segurs, més saludables, més confortables, més accessibles i més sostenibles.

4 comentaris

Rodríguez Salinas, Joan

Bon dia,

gran iniciativa per impulsar la rehabilitació. Crec, però, que seria necessari afegir a l'apartat de recursos tot allò que te a veure amb la massoveria urbana i la possibilitat que dona la LAU en aquest sentit mitjançant el lloguer. A més a més a banda poder seria interessant saber quines borses de lloguer treballen aquest tema, com fem des de la Borsa de l'Alt Penedès.

D'altra banda a l'apartat "Qui et pot ajudar?" falta afegir els Consells Comarcals, com sabeu arreu de Catalunya som també gestors d'oficines i borses de lloguer, que tramitem els ajuts de rehabilitació, informem, tramitem i/o informem sobre cédules de habitabilitat, ITES, certificats energètics i ajuts de l'ICAEM; temes tots els relacionats directament amb la rehabilitació i impulsem altres iniciatives com ara la citada de la masoveria

Moltes gràcies per la inicitiva.

Joan Rodríguez

Habitatge Alt Penedès

Membre inactiu

Bon Any

Per cert Joan, nosaltres a Artés també volem treballar el tema massoveria urbana però encara no tenim experiència i necessitem saber com ho heu fet, si contacteu amb els propietaris o us venen.....si ja teniu algun cas de contracte fet i model, què us ha funcionat o quins problemes han sorgit....

Potser els propietaris a canvi de cedir l'habitatge a la borsa per un periode de x anys....

Estem fent un cens d'habitatges buits i entre ells, segur que hi han candidats a poder pensar en fer una massoveria urbana....hi ha habitatges que necessiten molta reforma i segur que la propietat ha d'assumir una part -estructural ..-

Moltes gràcies

Elisabeth Bigorra de Sloover

Oficina d’Habitatge - Ajuntament d’Artés

Fabra Godó, Esperança

Hola bon dia,

Nosaltres a Vilanova i la Geltrú també volem treballar el tema de la masoveria urbana però, igual que vosaltres, no tenim experiència. Potset podríem fer una trobada virtual. El Consell Comarcal d'Osona va publicar un estudi fet per uns arquitectes relacionat amb la masoveria urbana.

Heredia Miño, Carlos

Bon dia Esperança, 

Del tema de la masoveria urbana des de l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona vam editar l'any 2017 una Guia metodològica de masoveria urbana, que està disponible a la Llibreria de la Diputació i te la pots descarregar gratuïtament des d'aquest enllaç: https://llibreria.diba.cat/cat/libro/masoveria-urbana_57962

Hi ha moltes publicacions al respecte. La cooperativa Sostre Civic va publicar fa un temps un petit manual, més pensat en clau del masover/a amb consells pràctics i recomanacions. T'adjunto l'enllaç: 

https://comunitatxslh.diba.cat/content/la-cooperativa-sostre-c%C3%ADvic-publica-una-guia-breu-de-masoveria-urbana

Per altra banda, tenim previst fer aquest 2021 un Espai de la Xarxa de Serveis Locals d'Habitatge (el que abans anomenàvem Espais d'Experiències) sobre Aspectes pràctis de la masoveria urbana. Enguany on line per Zoom. Ja us informarem que tinguem les dates tancades per aquesta Comunitat Virtual d'Habitatge.